Op weg naar jouw summerbody, maar toch genieten?

De lente is begonnen en de zomer is op komst! Grote druktes in de sportschool omdat iedereen de laatste kilootjes er nog even af wil hebben voor ze zich in de zwembroek of bikini gaan vertonen in het zwembad of op het strand. De zakken chips en pizza’s worden verruilt voor komkommer, paprika’s, verschillende stukken fruit en nog veel meer gezonde producten. Nog een paar kilootjes er af en dan is die summerbody bereikt, dan mag de zomer beginnen!

Maar.. Die terrasjes, barbecues, maar ook verjaardagen, feestjes, avondjes uit.. Die zorgen er vaak voor dat je die gezonde leefstijl even aan de kant (moet) zet(ten) om ook nog een beetje te kunnen genieten. Iets wat altijd lastig blijft, maar wat natuurlijk met die eerste zonnestraaltjes en dat warme weer extra moeilijk wordt!

Hoe kun je er nou voor zorgen dat die laatste kilootjes er af gaan én af blijven, maar dat je tegelijkertijd wel kunt genieten van al dat leuks en lekkers?!

Zorg er voor dat de basis gezond is. Dit betekent dat de basis van je voedingspatroon zo veel mogelijk uit gezonde producten bestaat en dat je er op blijft letten dat je goed en met regelmaat eet en drinkt. Wanneer de basis goed is, kun je af en toe best een keer genieten en een terrasje pakken of gaan barbecueën. Maar, houdt het wel bij af en toe. Een veel gehoorde smoes is ook wel; nu is de dag toch al ‘verpest’, dus dan kan ik vanavond ook nog wel een zak chips open trekken, of kan die pizza er ook nog wel bij! Maar, let daar dus echt op. Af en toe een ‘cheat day’ kan geen kwaad, maar probeer dit bij af en toe te houden en pak de draad zo snel mogelijk weer op.

Houd je doel voor ogen, ook wanneer je een dag wat ongezonder hebt gegeten. Zorg er voor dat je de volgende dag je gezonde leefpatroon weer op pakt. Alleen dit zal er voor zorgen dat de kilo’s er minder snel aan zullen vliegen.

Zorg er naast dit gezonde patroon voor dat je genoeg water drinkt, minimaal 2 liter per dag. Je lichaam bestaat voor 60% uit vocht. Door iedere dag voldoende water te drinken onderhoudt je je vochtbalans. Deze vochtbalans helpt om voeding beter te kunnen verteren, voedingsstoffen beter en sneller te laten transporteren door je lichaam en om je lichaamstemperatuur te reguleren.

Dus allemaal, op naar die summerbody. Gezond eten, goed drinken. Blijf je vasthouden aan je doel, maar geniet met mate!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *