HELP, DE FEESTDAGEN KOMEN ER WEER AAN!

“HELP, DE KILO’S VLIEGEN ER WEER BIJ AAN TIJDENS DE FEESTDAGEN! ALLES IS VOOR NIETS GEWEEST!” 😟

Klinkt dit je misschien bekend in de oren? Een welbekend verhaal waar veel mannen en vrouwen zich zorgen over maken.

Maar nee, die kilo’s hoeven er echt niet bij aan te vliegen. En nee, dit betekent zeker niet dat je niet meer mee mag eten met het kerst-diner!

Hieronder een aantal tips die jou misschien die feestdagen door kunnen helpen, zonder dat jij apart voor jezelf hoeft te koken maar gewoon heerlijk met de rest van de familie mee kunt eten!

Tip 1. Zorg er voor dat de basis van je eetpatroon goed en gezond is.
Dat wil zeggen dat je buiten de feestdagen om ‘normaal’ te blijven eten zoals je altijd doet. Eet met regelmaat, eet voldoende en eet voldoende groente en fruit. Probeer op deze dagen zo min mogelijk van dit patroon af te wijken, dit doe je vast en zeker tijdens de feestdagen wel!

Tip 2. Houdt dit regelmatige eetpatroon tijdens de feestdagen zo veel mogelijk vast.
Zorg er ook op de dag(en) zelf voor dat je met regelmaat blijft eten, het liefst om de 2,5/3 uur. Dit zorgt er voor dat je stofwisseling op gang blijft, je tussendoor geen honger of trek krijgt waardoor je al eerder gaat snaaien of snoepen, en dit zorgt er daarnaast ook voor dat je in de avond niet zo’n ontzettende honger hebt dat je je helemaal vol gaat eten (met misselijkheid tot gevolg), want dat wil natuurlijk niemand!

Tip 3. Maak bewuste keuzes.
Je hoeft natuurlijk niet álles te eten wat op tafel staat. Kijk eens of je bewuste(re) keuzes kunt maken of misschien dat extra toetje laten staan omdat je toch al vol zit?

Tip 4. Goed blijven drinken!
En dan natuurlijk wel water he . Water zorgt er voor dat de afvalstoffen uit je lichaam worden weggespoeld.

Tip 5. Blijf bewegen!
Even eruit om een lekkere wandeling te maken, alleen of misschien wel met de hele familie? Of toch nog even een lesje in de sportschool meedoen voordat alle druktes beginnen? Dat zijn toch weer een paar extra calorietjes die je dan al gewonnen hebt!

En als laatste tip:

GENIET! Het is natuurlijk super wanneer je heel goed bezig bent met sporten, gezond eten en afvallen, maar je moet jezelf af en toe ook even belonen en lekker genieten van de gezelligheid en al dat lekkers. 😋
Zolang je er voor zorgt dat je de volgende dag alles weer goed oppakt, dan is er weinig aan de hand!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *