Anti-dieet dag, naar een gezonde leefstijl!

Nadat we afgelopen woensdag een heerlijke tonijnsalade hebben gegeten naar aanleiding van de Internationale dag van de tonijn, is het vandaag tijd om even stil te staan bij de Internationale anti-dieet dag. Deze anti-dieet dag is in 1992 ingesteld naar aanleiding van een zelfmoord van een 15-jarig meisje die er niet meer tegen kon omdat ze zichzelf te dik vond. 

Steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid, het uiterlijk, maar ook veelal met afvallen. Veel mensen zijn niet tevreden over zichzelf en vinden zich al snel ‘te dik’. Het gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt dan ook een steeds grotere rol in bij heel veel mensen.

Door deze obsessie gaan mensen steeds meer en vaker op zoek naar een oplossing om gewicht te verliezen. Ze willen graag op een snelle en makkelijke manier in een zo kort mogelijke periode zo veel mogelijk kilo’s kwijt raken. Dit resulteert vaak in het volgen van ongezonde diëten. Diëten die ongezond zijn doordat ze veel te weinig calorieën bevatten. Deze hoge calorietekorten zorgen er voor dat men dan ook veel te weinig voedingstoffen binnen krijgt zoals bijvoorbeeld koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook vitamines en mineralen. Dit kan leiden tot verschillende klachten als vermoeidheid en hoofdpijn, maar dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot verschillende ziektes!

Daarnaast zorgt dit ongezonde dieetgedrag er vaak niet eens voor dat je ook daadwerkelijk gewicht verliest. Doordat deze diëten op de lange termijn vaak niet vol te houden zijn, zorgt dit al snel voor het welbekende jojo effect. Dit dieetgedrag veroorzaakt daardoor uiteindelijk júist overgewicht, obesitas en zelfs eetstoornissen.

 

Op deze anti-dieet dag (maar natuurlijk ook hierna) is het daarom belangrijk om de aandacht te weerleggen van deze ongezonde dieet-methodes naar een gezond eet-, beweeg- en dus leefstijlpatroon. Deze gezonde leefstijl houdt in dat men met regelmaat eet en beweegt, voldoende calorieën en voedingsstoffen binnen krijgt en daarnaast de keuze maakt uit veelal gezonde producten.

Juist deze manier zal er voor zorgen dat de kilo’s er af gaan en er uiteindelijk ook af blijven. Op deze manier valt men op een gezonde manier af en loopt daardoor geen hoge calorietekorten op. Dit gezonde patroon is uiteindelijk jouw eigen leefstijl. Dit gezonde patroon is daarom ook goed vol te houden waardoor je dan ook geen last meer hebt van dit jojo effect. Hierdoor voel je je dan ook hoogstwaarschijnlijk fitter, vitaler en heb je veel meer energie.

 

Dus loop naar de kast, gooi alle dieetboeken, artikelen en schema’s weg en vervang dit voor een gezonde leefstijl dat bij JOU past! Eet voldoende, beweeg en geniet van het leven!

 

Wees niet te streng voor jezelf, het leven is veel te mooi om je daar zo druk om te maken!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *