, ,

VERGOEDINGEN 2019

De nieuwe vergoedingen voor 2019 zijn bekend! 🍏

Ben jij aanvullend verzekerd bij bijvoorbeeld VGZ, Zilveren Kruis, CZ of natuurlijk bij een andere zorgverzekeraar? Check dan even deze link, misschien wordt er wel een deel of zelfs het hele bedrag van de voedingsconsulten vergoed!

Wil jij 2019 gelijk goed beginnen, mail of bel dan even voor een afspraak!📌

Het traject van MISSIE SUSAN! 🍏💪

Susan Reusen benaderde mij in november 2018 in verband met haar missie; Missie Susan!

20 jaar geleden kreeg Susan de diagnose MS (Multiple sclerose) , een zenuwslopende ziekte waarbij het centrale zenuwstelsel wordt aangetast. Een ziekte waar 20 jaar geleden nog geen medicijn voor was, en.. nu nog steeds niet!

En daar wil Susan graag iets aan doen. Susan gaat in juni 2019 deelnemen aan het evenement “Klimmen tegen MS”. Dit vindt plaats op de Mont Ventoux in Frankrijk. Hierbij zamelt ze geld in voor meer onderzoek naar de oorzaak van MS, de genezing, maar op korte termijn ook voor verbetering van de kwaliteit van leven van MS-patiënten. Een hele grote uitdaging, natuurlijk helemaal voor iemand met MS!

Een grote uitdaging waar veel bij komt kijken. Zo moet haar conditie natuurlijk goed op peil zijn, maar ook haar lichaam moet sterk genoeg zijn om dit te kunnen behalen. Waarbij natuurlijk sporten en bewegen centraal staan, maar met daarnaast net zo belangrijk; voeding!🍏

Daarom zijn wij samen een traject aan gegaan. Een traject van 6 maanden waarbij wij er voor gaan zorgen dat Susan in Juni sterk en fit genoeg is om die berg op te gaan.

In de komende periode zal ik jullie op de hoogte gaan houden hoe het met Susan gaat. Ook zal ik jullie gaan vertellen wat wij hebben gedaan om Susan in deze periode klaar te stomen voor het evenement. Wat heeft Susan gedaan op het gebied van bewegen en sporten, welke trainingen is ze gaan doen en hoe zien deze trainingen eruit? Ook zal ik jullie vertellen wat we op het gebied van voeding hebben aangepast aan het huidige eetpatroon van Susan, wat deed ze al goed en wat kon nog beter om haar doel nog beter en sneller te kunnen behalen.

Ben je geïnteresseerd hoe wij deze weg naar de Mont Ventoux gaan beklimmen? Houd deze pagina dan in de gaten! En neem natuurlijk ook even een kijkje op de facebookpagina van Susan; Missie Susan.

,

TIP 3 NAAR YOUR FIT LIFE – ZET JE ETEN DE AVOND VAN TEVOREN KLAAR

De tip naar YOUR FIT LIFE 🧐🍏||

Tip 3. Zet je eten de avond van tevoren klaar.

Je kent het vast wel, je blijft ‘s ochtends iets langer liggen om dat je niet goed je bent uit kunt komen. Of je bent wat aan het treuzelen waardoor je bijna te laat van huis weg gaat. En dan moet je ook nog je eten voor de hele dag klaar maken! Dan maar even snel iets pakken, want al je boterhammen smeren en een uitgebreide salade klaar maken zit er nu natuurlijk niet meer in. Snel in de tas en hup naar het werk of naar school!

En uiteindelijk blijkt dan, toch iets te weinig eten mee genomen voor de hele dag. Dan maar iets halen in de kantine of even snel naar de winkel. Misschien gezond, maar misschien ook wel iets ongezonder dan normaal..

.. Maak daarom de avond van tevoren vast je eten klaar! Misschien niet zo’n zin in, want je ploft na zo’n dag werken toch iets liever op de bank? Het lijkt misschien ook wel veel werk, maar het kost je waarschijnlijk maar 10 minuten van je tijd!

En in de ochtend scheelt je weer een heel stuk. Je kunt rustig opstaan, goed ontbijten en op naar je werk. Al het eten mee waardoor je zeker die dag voldoende bij je hebt, geen honger hoeft te hebben en je je lekkere (maar waarschijnlijk ook gezondere) eten op kunt eten!

WIN-WIN-WIN zou ik zeggen. Probeer het vanavond gelijk eens uit! 🍏

HELP, DE FEESTDAGEN KOMEN ER WEER AAN!

“HELP, DE KILO’S VLIEGEN ER WEER BIJ AAN TIJDENS DE FEESTDAGEN! ALLES IS VOOR NIETS GEWEEST!” 😟

Klinkt dit je misschien bekend in de oren? Een welbekend verhaal waar veel mannen en vrouwen zich zorgen over maken.

Maar nee, die kilo’s hoeven er echt niet bij aan te vliegen. En nee, dit betekent zeker niet dat je niet meer mee mag eten met het kerst-diner!

Hieronder een aantal tips die jou misschien die feestdagen door kunnen helpen, zonder dat jij apart voor jezelf hoeft te koken maar gewoon heerlijk met de rest van de familie mee kunt eten!

Tip 1. Zorg er voor dat de basis van je eetpatroon goed en gezond is.
Dat wil zeggen dat je buiten de feestdagen om ‘normaal’ te blijven eten zoals je altijd doet. Eet met regelmaat, eet voldoende en eet voldoende groente en fruit. Probeer op deze dagen zo min mogelijk van dit patroon af te wijken, dit doe je vast en zeker tijdens de feestdagen wel!

Tip 2. Houdt dit regelmatige eetpatroon tijdens de feestdagen zo veel mogelijk vast.
Zorg er ook op de dag(en) zelf voor dat je met regelmaat blijft eten, het liefst om de 2,5/3 uur. Dit zorgt er voor dat je stofwisseling op gang blijft, je tussendoor geen honger of trek krijgt waardoor je al eerder gaat snaaien of snoepen, en dit zorgt er daarnaast ook voor dat je in de avond niet zo’n ontzettende honger hebt dat je je helemaal vol gaat eten (met misselijkheid tot gevolg), want dat wil natuurlijk niemand!

Tip 3. Maak bewuste keuzes.
Je hoeft natuurlijk niet álles te eten wat op tafel staat. Kijk eens of je bewuste(re) keuzes kunt maken of misschien dat extra toetje laten staan omdat je toch al vol zit?

Tip 4. Goed blijven drinken!
En dan natuurlijk wel water he . Water zorgt er voor dat de afvalstoffen uit je lichaam worden weggespoeld.

Tip 5. Blijf bewegen!
Even eruit om een lekkere wandeling te maken, alleen of misschien wel met de hele familie? Of toch nog even een lesje in de sportschool meedoen voordat alle druktes beginnen? Dat zijn toch weer een paar extra calorietjes die je dan al gewonnen hebt!

En als laatste tip:

GENIET! Het is natuurlijk super wanneer je heel goed bezig bent met sporten, gezond eten en afvallen, maar je moet jezelf af en toe ook even belonen en lekker genieten van de gezelligheid en al dat lekkers. 😋
Zolang je er voor zorgt dat je de volgende dag alles weer goed oppakt, dan is er weinig aan de hand!

,

Samen 🍏

Sporten, voeding, een gezonde levensstijl; een doel voor ogen en er maximaal voor gaan.

Maar wat is er vervelender dan steeds maar te moeten uitleggen waarom je nee zegt tegen een gebakje of koekje, of waarom je niet kunt op maandagavond omdat je dan gaat sporten.

Probeer jezelf te omringen met mensen die achter jouw keuzes staan en die jou hier in willen steunen. Misschien willen zij ook wel meer gaan sporten of beter gaan letten op hun voeding.
Je kunt je daarnaast ook omringen met mensen die al langere tijd volgens een gezonde(re) levensstijl leven.
Op deze manier kun je er met iemand over praten, kun je elkaar meeslepen naar de sportschool als je moe bent en steun je elkaar, ook daar wanneer het even niet zo goed gaat.

Dus omring jezelf met mensen die achter jou en jouw keuzes staan. Maak het jezelf makkelijker en uiteindelijk misschien ook wel leuker (en gezelliger 😉)!

TIP 2 NAAR YOUR FIT LIFE – EET MET REGELMAAT EN OP VASTE TIJDEN

De tip naar YOUR FIT LIFE 🧐🍏 ||

Tip 2. Eet met regelmaat en op vaste tijden.

Plan voor jezelf vaste tijden in voor je maaltijden en tussendoortjes. Door op vaste tijden te eten is de kans dat je een maaltijd of tussendoortje overslaat kleiner, dit omdat je het gewend bent om op deze manier en op deze tijden te eten. Je lichaam geeft daarnaast ook sneller een signaaltje af, zoals een knorrende maag of een hongergevoel, omdat je normaliter wél op dit tijdstip eet.

Eet daarnaast met regelmaat, het liefst 6 maaltijden/tussendoortjes per dag. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je tussendoor weinig tot geen honger hebt, waardoor je ook minder snel gaat snoepen of snaaien. Daarnaast verdeel je de maaltijden ook meer over de dag, waardoor je na een grote maaltijd geen piek in je bloedsuiker krijgt met als gevolg dat je moe wordt en een dipje krijgt!

Soms is het lastig om tijdens drukke werkzaamheden je maaltijd of tussendoortje te eten. Kijk dan of je iets kunt eten dat iets sneller gaat en wat makkelijker is, maar zorg er wel voor dat het gezond blijft!
Mocht het echt niet lukken, eet dan een keer iets later. Maar sla geen maaltijden over!

Vergeet je de tussendoortjes alsnog? Zet dan gewoon een wekkertje op je telefoon. Hierdoor wordt je er toch aan herinnert en kun je het tussendoortje alsnog eten!☺️🍏

Tip 1 naar YOUR FIT LIFE – Ontbijt goed!

Tip YOUR FIT LIFE Ontbijt goed

De tip naar YOUR FIT LIFE 🧐🍏 ||

Tip 1. Ontbijt goed!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag; het begin van je dag en het moment dat je even goed en rustig op kunt starten.

Zorg er voor dat je ontbijt uit een goed en volwaardige maaltijd bestaat. Je energie haal je namelijk uit je voeding, het is daarom belangrijk dat je voldoende eet en dat je hiernaast ook verschillende voedingsstoffen binnen krijgt.

Eet je ontbijt bewust en neem hier de tijd voor, bijvoorbeeld aan tafel. Dit zorgt er voor dat je niet gehaast naar je werk of school gaat en dat je het niet snel weg propt wanneer je in de auto zit.

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, want ja, een paar minuutjes langer in bed blijven liggen is toch ook wel heel lekker.

Maar.. Probeer het eens uit! Gun jezelf even dat momentje van rust en start met een lekker ontbijt, je zult er namelijk de hele dag baad bij hebben!☺️

Ontbijten? Dat kan ik niet…

In de ochtend niet kunnen eten? Een vaak gehoord probleem bij veel mensen. Waarschijnlijk heb je ook al heel vaak gehoord dat het beter is wél te ontbijten, ook heb je al heel vaak geprobeerd om iets naar binnen te werken in de ochtend, maar iedere keer weer tevergeefs, het lukt niet.. Dan maar laten zitten? Want zo zit je in elkaar? Of is er misschien toch nog iets aan te doen? 

ETEN IS EEN GEWENNING

Eten volgens een bepaald patroon, dat is wat iedereen doet. Of dit nu zes keer per dag is, drie keer, zonder of met ontbijt, dat maakt niet uit. Na een tijdje raakt het lichaam gewend aan dit patroon. Wanneer het lichaam hier gewend aan is geraakt gaat het ook seintjes afgeven; het ‘honger-gevoel’. Je maag begint te knorren en je hebt het idee dat je wat wil gaan eten.

Deze gewenning aan eten treed daarom op. Maar het lichaam went niet alleen aan het eten, het went ook aan het niet-eten. Wanneer jij gewend bent om bijvoorbeeld alleen maar te lunchen en te dineren, dan treed dit gevoel vaak op vlak voor deze maaltijden. Ben jij nu ook gewend om in de avond te gaan eten, dan kan dit gevoel ook dan waargenomen worden.

Maar dus ook aan de andere kant.. Ben jij niet gewend om te ontbijten, of misschien geen tussendoortjes te nuttigen, dan zal ook minder snel het gevoel van honger of een knorrende maag bij jou optreden in de ochtend.

MINDER ETEN IN DE AVOND

Wat eet jij zoal in de avond? Eet je na het avondeten nog iets, dan is dat natuurlijk prima! Maar eet jij misschien net voor je naar bed toe gaat nog een hele maaltijd? Of eet jij misschien nog wel iets lekkers omdat je bijvoorbeeld lekkere trek had? Dit alles kan er allemaal voor zorgen dat jij in de ochtend veel minder, of zelfs helemaal geen honger hebt.

MISSCHIEN EENS ANDERE PRODUCTEN KIEZEN?

Krijg jij die boterham in de ochtend niet door je keel of zit je urenlang te kauwen op die cracker? Probeer dan eens wat anders uit! Misschien helpt het om iets te eten wat je makkelijker weg kunt krijgen, zoiets als een kommetje kwark of yoghurt, misschien met een beetje muesli of havermout erbij. Of misschien lukt het om een stuk fruit te eten. Probeer gewoon eens wat anders uit en test je zelf!

CONCLUSIE

Wat zou je hieruit nu als conclusie kunnen trekken? ..Verander je eetpatroon! Probeer regelmatig te eten, misschien moet je daarvoor iets verschuiven in je huidige patroon. Lukt het je echt niet om in de ochtend te ontbijten, probeer het dan misschien eens uit om twee uur voor dat je naar bed gaat niets meer te eten en dat je als laatste maaltijd iets kleins eet in plaats van iets groots.

Daarbij moet gelijk ook gezegd worden dat het niet in één dag verholpen is en dat je niet gelijk al kunt ontbijten in de ochtend, Rome is natuurlijk ook niet in 1 dag gebouwd! Probeer het eens uit en probeer het eens een aantal dagen vol te houden, waarschijnlijk zal dit er voor zorgen dat je in de ochtend op een gegeven moment toch trek of honger gaat krijgen en dat het dan uiteindelijk misschien wel lukt om wat te eten!

Wat is jou ervaring met ontbijten, ontbijt je wel of ontbijt je niet en wat eet jij dan zoal? Misschien heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog, laat hieronder dan even je reactie achter!

Anti-dieet dag, naar een gezonde leefstijl!

Nadat we afgelopen woensdag een heerlijke tonijnsalade hebben gegeten naar aanleiding van de Internationale dag van de tonijn, is het vandaag tijd om even stil te staan bij de Internationale anti-dieet dag. Deze anti-dieet dag is in 1992 ingesteld naar aanleiding van een zelfmoord van een 15-jarig meisje die er niet meer tegen kon omdat ze zichzelf te dik vond. 

Steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid, het uiterlijk, maar ook veelal met afvallen. Veel mensen zijn niet tevreden over zichzelf en vinden zich al snel ‘te dik’. Het gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt dan ook een steeds grotere rol in bij heel veel mensen.

Door deze obsessie gaan mensen steeds meer en vaker op zoek naar een oplossing om gewicht te verliezen. Ze willen graag op een snelle en makkelijke manier in een zo kort mogelijke periode zo veel mogelijk kilo’s kwijt raken. Dit resulteert vaak in het volgen van ongezonde diëten. Diëten die ongezond zijn doordat ze veel te weinig calorieën bevatten. Deze hoge calorietekorten zorgen er voor dat men dan ook veel te weinig voedingstoffen binnen krijgt zoals bijvoorbeeld koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook vitamines en mineralen. Dit kan leiden tot verschillende klachten als vermoeidheid en hoofdpijn, maar dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot verschillende ziektes!

Daarnaast zorgt dit ongezonde dieetgedrag er vaak niet eens voor dat je ook daadwerkelijk gewicht verliest. Doordat deze diëten op de lange termijn vaak niet vol te houden zijn, zorgt dit al snel voor het welbekende jojo effect. Dit dieetgedrag veroorzaakt daardoor uiteindelijk júist overgewicht, obesitas en zelfs eetstoornissen.

 

Op deze anti-dieet dag (maar natuurlijk ook hierna) is het daarom belangrijk om de aandacht te weerleggen van deze ongezonde dieet-methodes naar een gezond eet-, beweeg- en dus leefstijlpatroon. Deze gezonde leefstijl houdt in dat men met regelmaat eet en beweegt, voldoende calorieën en voedingsstoffen binnen krijgt en daarnaast de keuze maakt uit veelal gezonde producten.

Juist deze manier zal er voor zorgen dat de kilo’s er af gaan en er uiteindelijk ook af blijven. Op deze manier valt men op een gezonde manier af en loopt daardoor geen hoge calorietekorten op. Dit gezonde patroon is uiteindelijk jouw eigen leefstijl. Dit gezonde patroon is daarom ook goed vol te houden waardoor je dan ook geen last meer hebt van dit jojo effect. Hierdoor voel je je dan ook hoogstwaarschijnlijk fitter, vitaler en heb je veel meer energie.

 

Dus loop naar de kast, gooi alle dieetboeken, artikelen en schema’s weg en vervang dit voor een gezonde leefstijl dat bij JOU past! Eet voldoende, beweeg en geniet van het leven!

 

Wees niet te streng voor jezelf, het leven is veel te mooi om je daar zo druk om te maken!

 

RECEPT || Heerlijke frisse tonijnsalade!

Het is vandaag…… de Internationale dag van de TONIJN!

 

En, dat moeten we natuurlijk even vieren met een heerlijk fris, zomers, maar ook makkelijk recept.

Een lekkere tonijnsalade, heerlijk als lunch, maar natuurlijk ook als avondeten, óf als tussendoortje!

 

Wat heb je nodig?

  • Sla of rucola
  • Verschillende soorten groentes naar keuze (paprika, komkommer, prei, courgette, worteltjes, enz.)
  • Een klein blikje tonijn op zonnebloemolie (bij de lidl, nee geen sluikreclame ;))

 

Hoe maak je het?

Voeg alle groentes bij elkaar in een bakje of schaaltje. Voeg vlak voordat je de salade gaat eten ook het blikje mét de zonnebloemolie toe aan de groentes. Doordat je ook de zonnebloemolie er aan toe voegt heb je het idee als of er een lekkere dressing overheen zit!

 

Heel makkelijk te maken, klaar binnen 5 minuten en handig om mee te nemen.

 

Geniet er van en eet smakelijk!